Meteen naar de inhoud

Pastasalade met gedroogde tomaten en rucola

Wanneer je weinig tijd hebt of geen zin hebt om veel moeite te doen, is een pastasalade ideaal. Dit recept voor een pastasalade met gedroogde tomaten en rucola is snel en simpel. Je hebt maar een aantal ingrediënten nodig en het enige wat je hoeft te koken is de pasta. Met onderstaand recept kun je een heerlijke maaltijdsalade maken voor twee personen.

INGREDIËNTEN

  • 200 gram of penne
  • 3 handjes rucola
  • ½ potje zongedroogde tomaten
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout

BEREIDING

Breng een pan met water en zout aan de kook. In deze pan kook je de pasta volgens de instructies op de verpakking ‘al dente’ oftewel beetgaar. Laat de pasta volgens uitlekken en afkoelen. Als het is afgekoeld, doe je het in een kom of diepe schaal.  Ondertussen kun je de zongedroogde tomaten in dunne reepjes snijden. Deze voeg je toe aan de pasta. Voeg ook de rucola toe. Sprenkel vervolgens de balsamico azijn en de olijfolie over de pasta. Meng alles goed door elkaar. Breng het geheel vervolgens op smaak met een snufje peper en zout. Jouw overheerlijke pastasalade met gedroogde tomaten en rucola is nu klaar.

GARNEERTIPS

Het is aan te raden om ook wat Parmezaanse kaas in huis te halen en wat kaas grof over de pastasalade te raspen. Ook pijnboompitten passen goed bij dit gerecht. Je kunt er ook voor kiezen om een wat (gerookte) kip of uitgebakken spekjes aan de salade toe te voegen.


Pastasalade